"Plaster casts of everything"

Το μόνο φως στο δωμάτιο διέρχεται από τα παραθυρόφυλλα. Αχνό, ονειρικό. Όπως η μουσική που ακούγεται από τα ηχεία του υπολογιστή. Και ενώ όλα δείχνουν να κυλάνε ήρεμα, καταφθάνει το προσωπικό μου κατασκοπευτικό περιστέρι.

Λαχανιασμένο μου ψιθυρίζει στο αυτί τα εξής: "Το Pitchfork προσφέρει σε αποκλειστικότητα δείγμα από το επερχόμενο (28 Αυγούστου), ομώνυμο δίσκο των Liars, το οποίο τυχαίνει να είναι και το single που θα προηγηθεί της κυκλοφορίας. Βιάσου να το ακούσεις, γιατί το streaming διαρκεί μόνο 48 ώρες. Και για να σε προϊδεάσω, δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε από τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές. Σε καμία περίπτωση, να μην το εκλάβεις ότι σταματούν να ερωτοτροπούν με την πρωτοτυπία. Απλώς, τα drums ακούγονται σαν να ζητάνε εκδίκηση και να επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι δεν έχουν πεθάνει, η κιθάρα ουρλιάζει σε απρόβλεπτα θορυβώδης ένταση και ο Angus τραγουδάει με οργή. Φαντάσου κάτι ανάλογο με τα δύο τελευταία λεπτά του "Water is not enough" (από το φετινό "Given to the rising") των Neurosis, μόνο που ο δείκτης του μετρονόμου ταλαντεύεται πολύ πιο γρήγορα και υπάρχουν φωνητικά. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις ότι η μελωδία πριν το φινάλε θα σφηνώσει στο μυαλό σου για μέρες, καταλαβαίνεις ότι όταν ο Andrew έλεγε: "I'd never felt like a songwriter 'til this album... If you said I'd be playing guitar solos, I'd have called you a liar." το εννοούσε.". Λέτε να αληθεύουν;


ΥΓ. Στη συλλογή Warm & Scratchy (παρέχεται δωρεάν ως download) περιέχεται και άλλο ένα φρέσκο (διαφορετικού ύφους) κομμάτι τους με τον τίτλο "Sunset rodeo".