"You turn around and life's passed you by. You look to ones you love to ask them why"

"Οι περισσότερες μέρες του χρόνου είναι συνηθισμένες. Αρχίζουν και τελειώνουν χωρίς ιδιαίτερες αναμνήσεις στο ενδιάμεσο. Οι περισσότερες μέρες δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στην πορεία μιας ζωής."

Το (500) days of Summer είναι μια ρομαντικά συγκινητική ιστορία με έξυπνο χιούμορ και ευρηματική, μη χρονολογικά γραμμική αφήγηγη, βασισμένη στο σενάριο και στο ανατρεπτικό πνεύμα των Scott Neustadter και Michael H. Weber (η σκηνή που αντιπαραβάλλεται η πραγματικότητα με τις προσδοκίες του πρωταγωνιστή αφήνει το απότυπώμά της στην κινηματογραφική ιστορία). Μια ρεαλιστική οπτική στις σχέσεις μέσα από γεγονότα, συμπεριφορές (με τις οποίες εύκολα μπορείς να ταυτιστείς), ερωτήματα και συναισθηματικές καταστάσεις, όπως ανακαλούνται από τη μνήμη του κεραυνοβόλα χτυπημένου από τον έρωτα Tom (έξοχη ερμηνεία από τον Joseph Gordon-Levitt) για τη Summer (ενσαρκώνεται από την εκφραστικότατη Zooey Deschanel) και την ολότελα διαφορετική θεωρία της για την ευτυχία (που όμως θα χρωματίσει τις ζωές του). Ο Marc Webb στην πρώτη κινηματογραφική του απόπειρα εντυπωσιάζει. **** (μία φορά δεν αρκεί)

Doves - There goes the fear (from "The last broadcast")

Doves - Push me on (from "Kingdom of rust (7" single)")


Το District 9 είναι μια ταινία επιστημονική φαντασίας εμπλουτισμένη με αιχμηρά κοινωνικοπολιτικά σχόλια, καταιγιστική δράση περιπέτειας, ρεαλισμό (με την κάμερα στο χέρι και με λήψεις από ελικόπτερο καταγράφονται ωμές εικόνες) και συναρπαστικές σκηνές καταδίωξης που έλκει την προσοχή σου από την αρχή διατηρώντας την αμείωτη μέχρι το φινάλε. Χάρη στο ταλέντο και την έμπνευση του Neill Blomkamp διαθέτει πρωτότυπο σενάριο (με τους ρόλους μεταξύ ανθρώπων και εξωγήινων να αντιστρέφονται) που αψηφά τους κανόνες αναμειγνύοντας διαφορετικά είδη, καινοτόμο στυλ και αφήγηση που χρησιμοποιεί τεχνικές ντοκιμαντέρ και μεθόδους κινηματογράφησης που συλλαμβάνουν την πλοκή με κάθε μέσο. ***½ (τουλάχιστον)

On rotation

Follow their traces