"...as tears rolled from her eyes"

Αγαπημένες ταινίες από την προηγούμενη κινηματογραφική περίοδο
(01 Αυγ 2009 - 31 Ιουλ 2010)

01. Η λευκή κορδέλα (Michael Haneke)

02. Ψηλά στον ουρανό (Pete Docter & Bob Peterson)
Πλούσιο σε ποιητικές σκηνές, σε συναισθήματα, συγκινήσεις, με στιγμές αγωνίας, έξυπνα αστεία και... χρωματιστά μπαλόνια.

03. Mary and Max (Adam Elliot)
Animation με τρυφερά μελαγχολικούς αφηγηματικούς τρόπους και έντονα τα κωμικά στοιχεία που εξερευνά αριστοτεχνικά κάθε πτυχή του εσωτερικού κόσμου των ηρώων μέσα από εξομολογήσεις, γράμματα, σοκολάτες και περιστατικά.

04. Air doll (Hirokazu Koreeda)
Ο φακός πλανιέται ανάλαφρα πάνω από τα έξοχα τοπία του Τόκυου, οι σιωπές και οι εικόνες καθρεφτίζονται στην υπέροχη μουσική του World's end girlfriend, η οποία πλημμυρίζει το "Air doll" με την παραμυθένια αύρα της, τα μάτια της φουσκωτής κούκλας που παρατηρούν ένα νέο κόσμο, η εύθραστη φύση της, η απλότητα, ο ερωτισμός που εκπέμπει, η παιδική αθωότητα και η αγνότητά της συμπνυκώνουν πλήθος συναισθημάτων αφήνοντας το κινηματογραφικό βλέμμα του Hirokazu Kore-Eda να μας γοητεύει με σκηνές αισθητικής μαγείας.

05. Fantastic Mr. Fox (Wes Anderson)

06. Το νησί των καταραμένων (Martin Scorsese)
Με αναφορές στα film noir διαθέτει την ένταση ενός ψυχολογικού thriller (θυμίζοντας ταινίες του Alfred Hitchcock) και το ρυθμό μιας αστυνομικής περιπέτειας, με τη φωτογραφία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τις αναδρομές στο παρελθόν και την υποβλητική μουσική να οξύνουν τη σύγχυση που επικρατεί, την στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας, τις αυταπάτες και τις παραισθήσεις.

07. Προφήτης (Jacques Audiard)

08. Κυνόδοντας (Γιώργος Λάνθιμος)
Μία τολμηρά πρωτότυπη ιδέα που σε αιφνιδιάζει με τα σεναριακά και τα σκηνοθετικά της ευρήματα, σε εκθαμβώνει με το υπερρεαλιστικό ύφος και την αισθητική της και σε καταπλήσσει με τη συμπεριφορά των ηρώων και το αποστειρωμένο περιβάλλον μέσα στο οποίο διαδραματίζεται η δράση.

09. (500) days of Summer (Marc Webb)
Μια ρεαλιστική οπτική στις σχέσεις μέσα από γεγονότα, συμπεριφορές, ερωτήματα και συναισθηματικές καταστάσεις, όπως ανακαλούνται από τη μνήμη του κεραυνοβόλα χτυπημένου από τον έρωτα Tom (έξοχη ερμηνεία από τον Joseph Gordon-Levitt) για τη Summer (ενσαρκώνεται από την εκφραστικότατη Zooey Deschanel) και την ολότελα διαφορετική θεωρία της για την ευτυχία (που όμως θα χρωματίσει τις ζωές του).

10. Toy story 3 (Lee Unkrich)
Οι χαρακτήρες που αγαπήσαμε έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές, συγκρούσεις και διλήμματα και μπλέκονται σε νέες περιπέτειες. Ξεκαρδιστικά ευφυές χάρη στο αριστοτεχνικό, γεμάτο δράση σενάριο.
.
+ Κι αν σου κάτσει; (Woody Allen)

Απογοητεύσεις
Αντίχριστος (Lars von Trier), Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (Tim Burton), Στα όρια του ελέγχου (Jim Jarmusch), Ο φανταστικός κόσμος του Dr. Parnassus (Terry Gilliam), Ανίκητος (Clint Eastwood), Εννέα (Rob Marshall)

Abel Korzeniowski - And just like that (from 'A single man')

Αγαπημένες σειρές
Lost, Breaking Bad, Damages, Fringe, Dexter, Mad men, Community, Californication

On rotation

Follow their traces